onsdag 12 oktober 2016

Besök vid Wawel och Collegium Maius

Idag började vi dagen med att besöka det gamla slottet Wawel. Vid slottet har man på senare tid kunnat göra arkeologiska utgrävningar där man hittade rester av en italiensk renässansträdgård. Vi började med att gå in i den stora katedralen där många av de polska regenterna är begravda.

Till vänster syns katedralen på höger sida slottet


När vi kollat klart i katedralen gick vi in i det riktiga slottet. Inuti fanns många gamla konstverk och möbler fanns bland annat konstverk från 1600-talet samt väldigt gamla möbler. Vi fick guidade turer runt i slottet på engelska och tyska. Klockan 10:40 gick vi vidare till Collegium Maius. Det är ett väldigt gammalt gymnasium som nu används som museum. Det var det första gymnasiet som byggdes i Polen. Inuti kunde man se konstverk och instrument som hade antingen skänkts eller använts av skolan. Bland annat fanns det en Oscar från en av Polens främsta skådisar, samt en OS-guldmedalj från OS 2004 i Aten.

Imorgon kommer vi att besöka Kościuszko- Hügel. Mer uppdatering kommer imorgon och då hoppas vi även på lite bättre väder. /Polengruppen :)

1 kommentar:

  1. Tack för den fina sammanfattningen av dagens aktiviteter! Ja, nu hoppas vi verkligen på bättre väder resten av veckan. Det har hällregnat i tre dagar nu....

    SvaraRadera