måndag 23 januari 2017

Söndagen den 22 Januari

Hej hej!
Här började vår resa, på stationen i Växjö (Alvesta) mot Tyskland. Alla lite spända och nervösa. Och såklart morgontrötta...


Tågresan ner till Köpenhamn flöt på bra och tiden gick väldigt snabbt. Inom kort lämnade vi Sverige bakom oss. När vi sedan var framme i Köpenhamn fick vi inte springa fel, det var nämligen inte så mycket tid att spela på mellan att tågen kom in till stationen och tills nästa tåg gick. Men det hela gick väldigt fint. Vi satte oss på tåget mot Hamburg och plockade fram våra små matsäckar. Sedan satt vi där och hade det ganska trevligt faktiskt. Pluggade lite och snackade mer.
Efter någon timme på tåget körde tåget på en färja. Vi ungdomar blev minst sagt paffa. Ingen av oss hade någonsin förstått att det skulle gå till på detta viset. Men vi överlevde. Här är en bild på när vi går bredvid tåget påväg upp på färjans deck.





Väl på båten passade vi på att ta lite frisk luft ute. Vi unga var lite skeptiska mot doften inne på båten...
Båtresan tog ca 45min, efter det fortsatte resan med tåget ner till Hamburg. Lite segt var det att nu sitta sill på tåget, men med lite prat gick det bra. Vi började nu känna oss lite nervösa för att komma fram.
Väl framme i tog vi ett litet tåg (typich) ut till Buxtehude. Vi kände oss rejält lost när vi stod där på stationen i Hamburg. SÅ STOR!!

Efter lite väntan på tåget var vi sedan framme. Och alla hade en kompis som man fick följa med hem. Tror alla trivs ganska bra hos sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar